Nimmerdor Grijpskerke

 

In het Walcherse Grijpskerke ontwierp Architecten Alliantie het multifunctionele woongebouw ‘Nimmerdor’ . Het complex wordt gerealiseerd aan het Bakkersland, in het gelijknamige uitbreidingsgebied Nimmerdor, aan de noord-oostzijde van het dorp.  ‘Nimmerdor’ bestaat uit drieëntwintig comfortabele huurappartementen en zeven riante koopappartementen. Verder bestaat het complex uit een dorpshuis met een theater/gymzaal, een jeugdhonk en een aantal verhuurbare eenheden voor maatschappelijke voorzieningen op de begane grond. Naar verwachting is het complete gebouw  begin 2012 gereed.

Project ‘Nimmerdor’: WoonEco2

Het woongebouw ‘Nimmerdor’, onderdeel van de tweede fase van de gelijknamige uitbreidingswijk,valt onder het concept  WoonEco2 waarbij de begrippen energiezuinigheid en klimaatvriendelijk worden gecombineerd. Onderdeel van de wijk is de CO2 neutrale straat bestaande uit negentien CO2 neutrale woningen welke ook ontworpen zijn door Architecten Alliantie. Het woongebouw is ontworpen volgens de principes van PassiefBouwen.

 Certificering

Woongebouw Nimmerdor is getoetst aan de hand van de criteria van het  ‘ontwerpcertificaat Passief Bouwen Keur’ en is goedgekeurd. Op 8 december 2010 is door de stichting PassiefBouwen uit Berkel en Rodenrijs het keurmerk ‘Ontworpen volgens PasiefBouwen Keur’ (eerste fase van keurmerk) uitgereikt aan opdrachtgever Woonburg uit Koudekerke en projectontwikkelaar Marsaki uit Goes.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]