Passiefhuis te Herk-De-Stad (B)

De woning is gelegen in een nieuwe dorpswijk, net buiten Herk-De-Stad, in Schulen. De woning zal onderdak verschaffen aan een gezin met 2 ouders en 4 kinderen, de totale oppervlakte bedraagt  255 m2. Het bouwvolume is 1066 m3 inbegrepen buitenmuren.
Het geheel bestaat uit een hoofdvolume met gelijkvloers en verdieping, en een zijvolume met kelderniveau en een niveau op halve hoogte, cfr het zogenaamde split-level principe. Het kelderniveau hoort bij het beschermd volume en is dus geïsoleerd. Het niveau op halve hoogte maakt visueel een eenheid met het overdekte terras. Door het concept van de twee -naar de zon gedraaide- en geschakelde volume’s is er een optimale zuidorïentatie verkregen met respect voor een logische inplanting op het perceel. De zuidzijde bevindt zich rechts vooraan. De zonwering aan de voorzijde vervult dus twee functies : zonwering en privacy.
De woning is volledig opgebouwd uit houtskeletbouw, m.u.v. de kelder. De houten structuur wordt bekleedt met houtwolplaten, geschikt voor bepleistering. Volgende gevelmaterialen vindt U dus terug : bepleistering witte kleur, houten ramen, wit gelakt, natuursteen voorzetwand, gegalvaniseerd ijzer, zonwering donkerkleurig aluminium. Een deel van de ramen werd rechtstreeks in de ruwbouw ingebouwd volgens een specifiek concept van de ontwerper.
De luchtdichtheidsgraad is op dit moment nog onbekend.

De productie van warm water en bijverwarming gebeurt door een condenserende ketel op aardgas. De warmteafgifte wordt verkregen door warmtewisselaars op de ventilatiekanalen in combinatie met lage temperatuur vloerconvectoren. De ventilatie gebeurt door een hoogrendement balansventilatietoestel met warmterecuperatie. Er is voorlopig geen AWW voorzien, De leidingen hiervoor zijn wel voorzien. De voorverwarming van het sanitaire warm water gebeurt door een zonneboiler. Het regenwater wordt gerecupereerd voor tuin, wc en wasmachine.

constructie

Bouwdeel

Materiaal

Dikte (mm)

U-waarde (W/m²K)

Bodem

Kooltherm K3

200

0,101

Wand type

Fermacell

Isovlas

OSB

Isofloc

Diffutherm Pavatex

Buitenpleister

10

60

15

241

60

0,117

Dak

Fermacell

Isofloc

OSB

Kooltherm

Dakbedekking

10

302-352

18

50

0,098

Raam

Glas Unitop Kr

Deels koud geplaatst

Deelts Ewitherm LE 1

0,5

1

 

Technische gegevens
Bodem-water warmtewisselaar

Lengte:  …m

Diepte: …m

Diameter: …mm

Warmterecuperatie op de ventilatie

Tegenstroom warmtewisselaar

Sanitair warm water & bijverwarming

Condenserende ketel Elco Thision 9 kW

Zonneboiler

Voorlopig niet

PV-panelen

Voorlopig niet

LuchtdichtheidstestNog onbekend

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]