Plan steegseweg beek volgens het concept PassiefHuis

De toekomstige bewoners van de nieuwbouw aan de Steegseweg wonen er straks zeer energiezuinig. De acht levensloopbestendige en vijf eengezinshuurwoningen die Woningstichting Bergh op die locatie bouwt, zijn zeer goed geïsoleerd en verbruiken nauwelijks energie.
Ook bouwt Woningstichting Bergh er acht energiezuinige starterswoningen met een koopprijs van € 172.000,- VON en verkoopt de gemeente vrije kavels. Dorpsraad Beek en de gemeente Montferland hebben veel invloed gehad op het gekozen ontwerp. De woningen worden in of na de zomer van 2011 opgeleverd.

Vernieuwend

Aan de rand van Beek komt een nieuwbouwwijk. Met vrije kavels van de gemeente , met de mogelijkheid om in collectief particulier opdrachtgeverschap starterswoningen te bouwen en met 13 huurwoningen en 8 starters koopwoningen van Woningstichting Bergh.
De woningstichting koos voor een vernieuwende manier van het laten ontwikkelen van het project: de Design & Construct methode. Dat is een manier van aanbesteden aan een bouwcombinatie, die zorgt voor het totale proces: van ontwerp en architectuur tot realisatie van de bouw, nazorg en eventueel onderhoud. Normaal gesproken worden al deze onderdelen apart aanbesteed. Het voordeel van een gecombineerd aanbesteding is onder meer winst in tijd en kwaliteit.

Zeer energiezuinig

Woningstichting Bergh heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Nieuwbouw moet energiezuinig en in de toekomst liefst energieneutraal worden. Ook de woningen aan de Steegseweg worden zeer energiezuinig. Dat komt onder meer door extra dikke en hoogwaardig geïsoleerde muren en door zeer goed isolatieglas te gebruiken. Woningstichting Bergh laat de woningen bouwen volgens het concept PassiefHuis. Woningen met het label PassiefHuis zijn zeer energiezuinige woningen met een hoogwaardig en aangenaam binnenklimaat. Het voordeel voor de bewoner: comfortabel wonen tegen een zeer lage energierekening.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]