Passief woonhuis Haren

  • ontwerp passiefhuis haren ontwerp passiefhuis haren
  • achterzijde passiefwoonhuis in haren achterzijde passiefwoonhuis in haren
  • passiefwoonhuis in haren passiefwoonhuis in haren

Project Category: Energiezuinige projecten

Profiel
Profiel
Beoordelingen
  • In de nieuwe uitbreidingswijk aan de noordoostzijde van Haren heeft studio SKA een ontwerp gemaakt voor een passief woonhuis. De woning zal ruimte bieden aan een gezin met drie kinderen en herbergt eveneens een klein kant kantoor met eigen entree.

    Het beeldkwaliteitsplan voor dit gebied vraagt om moderne architecuur met een landelijk karakter. In samenwerking met de opdrachtgever heeft studio SKA dit vertaalt naar een schuurwoning. De herkenbare, eenvoudige vormentaal van een boerenschuur is gecombineerd met eigentijdse elementen als grote raamvlakken, veranda en buitenhaard. Ook de toegepaste materialen en kleurgebruik zijn rechtstreeks ontleend aan die van een boerenschuur: vertical, zwart houten geveldelen en een grijs golfplaten dak.

    De ondergrond leent zich bij uitstek voor het bouwen in houtskeletbouw en deze te funderen op een geïsoleerde betonvloer. De buitenschil word geisoleerd met houtvezelisolatie en behaalt hiermee een zeer hoge isolatiewaarde (Rc-waarde = 9,0 m2K/W).

    De warmteopwekking vindt plaats doormiddel van een houtgestookte pelletketel en een tweetal zonnecollectoren op het dak. De opgewekte warmte wordt vervolgens opgeslagen in een boilervat van 1000 liter en gebruikt wordt voor het verwarmen van de woning. Door al deze maatregelen zullen de bewoners beschikken over een comfortabel, energiezuinig huis met een eigentijdse uitstraling!

  • Schrijf een beoordeling

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *