Warmte-isolerende aluminium profiel voor ramen en deuren

Warmte-isolerende aluminium profiel voor ramen en deuren Plaats een reactie

De vijftiende editie van Polyclose in Gent (het grootste evenement in de Benelux op het gebied van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek) was zonder twijfel weer een groot succes en met name voor Blyweert Aluminium. Tussen 12 en 14 januari werd de stand van Blyweert Aluminium druk bezocht om de nieuwste innovatie te aanschouwen; de Olympia HI, het beste systeem voor passief- en lage energie woningen.

Olympia HI is het antwoord op de stijgende vraag naar aluminium ramen en deuren in het segment van energiezuinige woningen/gebouwen. Met Uf-waarden vanaf 0,74 W/m2K speelt de Olympia in op de eisen van ramen en deuren wat er voor zorgt dat het energieverlies van warmte door de profielen in de winter tot een minimum wordt beperkt. Architecten krijgen hierdoor meer mogelijkheden om duurzame constructies te realiseren, dit in combinatie met grote glasoppervlakten, te openen ramen en eventueel zonwering. Op deze manier kan men de zonnewarmte, daglicht en natuurlijke ventilatie optimaal gebruiken om de ruimten in gebouwen gratis  te verwarmen, koelen, ventileren en verlichten wanneer nodig. 

Met de introductie van Olympia HI maakt Blyweert Aluminium, die bekend staat als de innovator in hoogisolerende aluminiumsystemen,  wederom een statement over de duurzame toepassing van aluminium profielen. Zo zijn er reeds vijf hoogisolerende profielseries in de markt geïntroduceerd en in het verlengde daarvan is de Olympia HI de nieuwste variant. Er wordt dus continu geïnnoveerd door na te denken over de mogelijkheden tot het terugbrengen van het energiegebruik door toepassing van hoogisolerende elementen in de gevel door dit te combineren met actieve mogelijkheden in de gevel.

Blyweert Aluminium is actief als fabrikant/leverancier van aluminium profielen voor ramen, deuren, schuifdeuren en vliesgevels. Deze systemen worden op de markt gezet in een full partnership met klanten-constructeurs. Op nieuwe ontwikkelingen en wensen, komende van de architect of opdrachtgever, wil Blyweert Aluminium actief meedenken. In het eigen extrusie – en opleidingscentrum, inclusief wind- en watertestkast kunnen er testopstellingen gemaakt worden voor specifieke projecten. Opererend vanuit het hoofdkantoor in Hamme (Belgie) worden vier vestigingen in verschillende landen bevoorraad, Engeland, Frankrijk, Polen en Nederland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *