Water Alliance Innovation Stimulation (WIS) Award 2018

WATER ALLIANCE INNOVATION STIMULATION AWARD 2018 Plaats een reactie

Het is een hele mond vol! De Water Alliance heeft bekend gemaakt welke tien watertechnologiebedrijven, tijdens de European Water Technology Week (EWTW) meedingen, naar de prestigieuze Water Alliance Innovation Stimulation (WIS) Award 2018. Deze prestigieuze prijs is in het leven geroepen door de Water Alliance om innovatieve Nederlandse watertechnologieën voor het internationale voetlicht te brengen. Deze jaarlijkse wedstrijd viert in 2018 zijn 5e verjaardag tijdens de European Water Technology Week in Leeuwarden.

De EWTW vindt plaats van 24 september tot en met 27 september 2018 in Leeuwarden. De genomineerden zijn: CirTec, Bronwater Zuivering Nederland, FORU-Solution, SolteQ Energy, Hydraloop International, Mijn Waterfabriek, SEMiLLA Sanitation Hubs BV, WLN, Royal Eijkelkamp en SenZ2. Hydraloop International heeft sinds kort aangesloten bij de Stichting PassiefBouwen (www.passiefbouwen.nl). Hydraloop International met Hydraloop is het innovatieve in-huis waterrecyclingsysteem zorgt voor de opvang, reiniging en desinfectering van douche-, bad- en wasmachinewater. Hydraloop heeft de missie om mensen te helpen water en energie te besparen door slimme en betaalbare waterrecycling systemen aan te bieden. Een mooie duurzame oplossing hetgeen perfect past bij passieve gebouwen. Het grote voordeel, naast het verminderen van het afvalwater, is dat men het water niet onbewust voorverwarmd in het gebouw zelf. Omdat dit water al de temperatuur van het gebouw zelf heeft, Daardoor bespaart men energie en heeft men minder afvalwater. Het beste van twee werelden!

Hydraloop

In twee pitch-rondes hebben deze bedrijven aan de jury gepresenteerd waarom ze in aanmerking komen op deze prestigieuze award. Vandaag (26 september 2018) is de winnaar bekend gemaakt en we zijn dan ook verheugd dat dit een deelnemer van de stichting PassiefBouwen betreft. We feliciteren Hydraloop International met dit behaalde resultaat en hopen op heel veel schoon water met behulp van deze revolutionaire uitvinding om water te recyclen. Morgen is de laatste dag van de EWTW Leeuwarden en een kans om het winnende systeem van Hydraloop te zien.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *