Waterlei

Waterlei, 12 Passiefhuizen Plaats een reactie

Vanaf 1 november 2010 start de Woonmensen met een nieuwbouwproject aan de Waterlei in Osseveld-Oost. Het wordt een bijzonder project waarbij we 12 woningen bijna 50% energiezuiniger maken dan de wettelijke eisen.

Energie en comfort
Het slimme ontwerp van het passiefhuis, met zonnecollectoren, isolatie, ventilatie met warmteterugwinning, zorgt dat er nog maar heel weinig energie nodig is om de woning ook in de winter op temperatuur te houden. De zon, de bewoners en huishoudelijke apparaten zorgen voor bijna alle benodigde warmte. Een passiefhuis draagt op deze manier bij aan een opmerkelijke milieubesparing, zonder op comfort in te leveren.

Speerpunten bij de bouw
Bij de bouw van deze woningen houden we rekening met een vitale woonomgeving, een flexibele en gedifferentieerde opzet (woningbreedtes van ruim 8 en ruim 9 meter), veel aandacht voor materialen en details, en een spaarzaam gebouwconcept (passiefhuis). Deze speerpunt staan hiernaast overigens nog wat gedetailleerder uitgelegd.

Sociale huurwoningen
De woningen zijn allemaal sociale huurwoningen en worden verhuurd via het woningtoewijzingssysteem van Woonkeus-Stedendriehoek. Van de 12 woningen worden er 7 toegewezen aan woonwagenbewoners.

Bron:Woonmensen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *