‘Wie bouwt de meest duurzame woning van Nederland?’

‘Wie bouwt de meest duurzame woning van Nederland?’ Plaats een reactie

Natuhome heeft een innovatief en creatief bouwproces ontwikkeld waarbij duurzaamheid centraal staat en FSC hout een belangrijke rol speelt. Om de bouw en ontwikkeling van duurzame woningen met design-uitstraling te stimuleren, heeft Natuhome de competitie ‘Wie bouwt de meest duurzame woning van Nederland’ uitgeschreven, en hierop zijn briljante inzendingen ontvangen. “We zijn bezig met de toekomst”, aldus Jasper J.M. Zwemmer, eigenaar/directeur van Natuhome. Op woensdag 15 december wordt de award in Kasteel Assumburg in Heemskerk (in gebruik als Stayokay) tussen 14.00 en 15.30 uur uitgereikt door oud-minister Loek Hermans, tegenwoordig voorzitter van MKB Nederland en lid van de Eerste Kamer.

Er zijn zes bedrijven genomineerd voor de prestigieuze titel:

– WVTTK architecten (Eindhoven)
Dura Vermeer
– Libellahuis (Nieuwegein)
– Nulwoning (Groenlo)
Faro architecten (Lisserbroek/Zutphen)
– IQOONwoning (Heerhugowaard)

De deskundige jury bestaande uit dr. ir. Jeroen Mennink (business unit manager Building and Systems bij TNO), Guy Geuskens (marketing director bij Royal Mosa), Professor Dr. Kornelis Blok en Ir. Gijs van Wijk (van Ecofys), Burgemeester Han ter Heegde van Heerhugowaard* en Ir.Jörg Blass (directielid van Nibe), Talitha Koek MSc van Natuur en Milieu beslist op woensdag 15 december wie de titel ‘Meest duurzame woning van Nederland’ mag dragen. *Han ter Heegde beoordeelt de IQOONwoning niet omdat die uit Heerhugowaard komt.

Natuhome heeft de prijs in het leven geroepen, vanwege haar betrokkenheid bij het milieu. Natuhome staat voor goedkoper en sneller bouwen zonder faalkosten. Extreem energiezuinig, dus goed voor de portemonnee. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van cradle to cradle materialen, dus ook op de langere termijn veel beter voor mens, dier en Moeder Aarde. Het gezonde, extreem innovatieve en creatieve bouwproces van Natuhome is toe te passen voor duurzame woon-zorg, woningen, bestaande gebouwen, kantoren, utiliteit, recreatiewoningen en wonen op het water.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *