Active House website vernieuwd

Active House website vernieuwd Plaats een reactie

Alleen focussen op energiegebruik in het ontwerp van een gebouw is niet voldoende om energieconsumptie te verminderen. Het binnenklimaat en het gebruikerscomfort in de woning is net zo belangrijk. Om de interactieve samenwerking voor de ontwikkeling van C02 neutrale gebouwen te verbeteren, is de internationale website www.activehouse.info begin 2009 gelanceerd. Nu, een jaar later, heeft de website een nieuw uiterlijk gekregen, zodat kennis en informatie nog eenvoudiger met elkaar kunnen worden gedeeld.

Om invulling te geven aan de ontwikkeling van Active House is in samenwerking met onderzoekers, architecten en constructeurs een internationaal platform opgezet op www.activehouse.info. Het platform werkt als een database waaraan iedereen zijn eigen bijdrage kan leveren, door kennis en ideeën op het gebied van klimaatneutraal bouwen uit te wisselen. De VELUX Groep is een van de deelnemers en publiceert de ervaringen van de klimaatneutrale gebouwen uit het Model Home 2020 project op het platform. De eerste resultaten uit de modelwoning Home for Life zijn hier binnenkort te vinden.

Vernieuwde website
Het uiterlijk van de Active House website is inmiddels compleet vernieuwd en heeft een overzichtelijk groen/blauw uiterlijk gekregen. Via de navigatie aan de bovenzijde van de homepage kan nog eenvoudiger gezocht worden naar informatie. Tevens staan er veel voorbeeldprojecten en nieuwsberichten beschreven. Het belangrijkste doel van de Active House website blijft het delen van kennis en ervaringen om de ontwikkeling van CO2 neutrale gebouwen te verbeteren. Iedereen die interessante informatie, relevante projecten, rapporten en artikelen heeft, is van harte welkom deze op het platform te plaatsen.

Drijvende duurzame woningen
Ook in Nederland worden de Active House principes steeds vaker toegepast, zoals in een ontwerp dat door een projectteam is ingediend voor de ontwerpwedstrijd Duurzaam Drijvend Wonen uitgeschreven door het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer in Amsterdam. Daarnaast worden de principes ook gebruikt in een ontwerp voor een duurzame woonark die is ontwikkeld door ABC Arkenbouw uit Urk.

Bron: Velux

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *