Opbouw (prefab) houtskeletbouw wand in 9 stappen [met afbeeldingen]

Een houtskeletbouw wand is opgebouwd uit meerdere lagen waarbij de basis van hout is, de binnenkant isolatiemateriaal bevat en de afwerking wordt gedaan met een materiaal naar keuze. Hieronder zie je alle stappen in de bouw van een houtskeletbouw wand.

1. Kale HSB wand

De basis van de opbouw van een houtskeletbouw wand bestaat uit stijl- en regelwerk met daartegen 15mm constructieplaten.

Dit is de basis welke PREFAB in een fabriek wordt gemaakt.

Kale houtskeletbouw muur

2 Houtvezelisolatie

Stap 2 is het aanbrengen van de houtvezelisolatie in de houtskeletbouw wand. Ook dit gebeurd als in de fabriek en is dus onderdeel van het prefab deel van de muur.

Geïsoleerde houtskeletbouw muur

3 Waterkerende dampopen houtvezelplaten

De derde stap van de opbouw van een HSB wand is de buitenkant betimmeren met waterkerende dampopen houtvezelplaten. Ook deze stap wordt bij prefab bouw in de fabriek gedaan.

HSB geisoleerd en dampopenplaat

4 Montage ventilatierachels en ongedierteroosters

Montage van de ventilatierachels en de ongedierteroosters aan de buitenzijde. Normaal gesproken wordt dit op de bouwplaats gedaan, maar in sommige gevallen gebeurd dit ook prefab in de fabriek.

Ventilatie en ongedierte roosters

5 Montage van de gevelbekleding

Montage van de gevelbekleding (dit wordt in de regel op de bouwplaats gedaan, maar kan ook prefab in de fabriek gebeuren).

Gevelbekleding houtskeletbouw

6 Luchtdicht tapen binnenwanden

Ook het luchtdicht tapen van de binnenwanden wordt meestal op de bouwplaats gedaan en kan per uitzondering prefab in de fabriek gedaan worden.

Luchtdicht tapen

7 Installatieleidingen en installatiewand met isolatie

Monteren van de installatieleidingen en installatiewand met houtvezelisolatie (dit wordt in de regel op de bouwplaats gedaan, maar kan ook prefab in de fabriek gebeuren).

Installatiewand hsb

8 Afwerking met gipsplaten

Na het monteren van de installatieleidingen is het tijd met de installatiewand af te werken met gipsplaten. Ook dit gebeurd op de bouwplaats, al zijn er uitzonderingssituaties waarbij de gipsplaten al in de fabriek worden gemonteerd.

afwerking met gipsplaten

9 Laatste afwerking binnenkant

Als laatste kan de binnenkant afgewerkt worden. Hierbij hoort het afmonteren van de stopcontact en het plaatsen van een vloer naar keuze.

Wil je meer weten over houtskeletbouw? Lees dan het artikel ‘Alles over Houtskeletbouw’, of klik op de onderstaande knop om een offerte of informatie over Houtskeletbouw aan te vragen.

Click to rate this post!
[Total: 23 Average: 4.2]