Passief bouwen en renoveren

Passief bouwen en renoveren Plaats een reactie

Passief bouwen en renoveren zal ook in Nederland spoedig de norm worden. De Nederlandse overheid heeft inmiddels duidelijke doelstellingen gesteld voor passief en energie-neutraal bouwen. Warmteplan BV biedt een breed assortiment materialen en producten ten behoeve van passief bouwen en renoveren.

Het begrip “passief bouwen” wordt gekwantificeerd met een maximale warmtevraag van 15 kWh/m², met een aantal richtwaarden voor isolatie, wind- en luchtdichtheid en koudebruggen. In feite komt het er echter op neer dat we optimaal “passief” gebruik maken van de zon als energiebron, door een gunstig gebouwontwerp met een gunstige oriëntatie en optimale isolatie. We moeten eerst een zo goed mogelijk casco maken en dit vervolgens van een passende installatie voorzien. De energie-neutrale woning komt dan ook al snel in zicht.

Belangrijk is een juiste detaillering en juiste keuze van materialen en producten. Warmteplan BV heeft uitgekiende totaal oplossingen voor passief bouwen en renoveren. Deze gaan verder dan alleen een gunstige isolatiewaarde. Zomerkoeling op basis van een hoge thermische massa, wind- en luchtdichting en koudebrug onderbreking behoren onlosmakelijk tot deze concepten. Een dergelijke passief woning biedt dan ook, naast energiebesparing, tal van voordelen:

  • ademende constructie met een constante luchttemperatuur en een ideale luchtvochtigheid
  • prettige akoestische leefomgeving
  • geen tocht ten gevolge van windlekken en temperatuur verschillen
  • lange levensduur door hoge bouwkwaliteit
  • waardestijging van de woning door gunstig energielabel en hoogwaardig casco
  • belangrijke bijdrage aan duurzaam klimaat en reductie CO2 uitstoot

Zowel de Homatherm houtFlex (houtvezel) en flexCL (cellulose) platen, als de Isofloc geblazen cellulose vlokken zijn uitstekend toe te passen bij zowel nieuwbouw als renovatie. Dit kan middels prefabricage en locale verwerking gebeuren. Eén voorbeeld van grootschalige prefab passief renovatie is het werk van 133 woningen van woningcorporatie Aramis AlleeWonen in de wijk Kroezen te Roosendaal. VDM Woningen past hierbij Swelite I-liggers, houtvezelplaat, Isofloc geblazen cellulose en ProClima windrichtingsysteem van Warmteplan BV toe in prefab gevel- en dakelementen.

In bestaande constructies kunnen de Homatherm houtvezel en cellulose platen eenvoudig geplaatst worden en de Isofloc cellulose vlokken in de meest complexe constructies ingeblazen worden. In combinatie met de juiste wind- en luchtdichting kunnen hoogwaardige passief casco’s gerealiseerd worden. Warmteplan BV heeft de kennis en totaaloplossingen voor passief bouwen en renoveren.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *