, ,

Energiepaal


Een gebouw op energiepalen, gekoppeld aan klimaatvloeren en warmtepomp, staat voor een eigen energieproductie én veel comfort voor bewoner of gebruiker. HR-ketels en radiatoren zijn overbodig. Plafond- en vloerverwarming zorgen voor een behaaglijke warmte tijdens de wintermaanden en heerlijke koelte in de zomer. Het systeem haalt driekwart van de benodigde energie uit eigen bodem via heipalen met ingestorte lamellen.

Bijbehorende pdf bestand bekijken:

Doe de quickscan
Onze quickscan Energiepaal geeft in een vroeg stadium van een ontwerp aan de hand van kengetallen een inzicht in de dimensionering van de diverse onderdelen van het gebouwconcept zoals bijvoorbeeld het vermogen (Kw) van de energiepalen in combinatie met de capaciteit van de warmtepomp.

Warm in de winter, koel in de zomer
Met behulp van een warmtepomp wordt in de winter warmte aan de circulatievloeistof in de energiepalen onttrokken en hoger op temperatuur gebracht, warm genoeg om het gebouw te verwarmen. Het onttrekken van warmte uit de bodem betekent dat er afkoeling van de bodem plaatsvindt. Er ontstaat zo een koudepotentieel dat in de zomerperiode voor koeling kan zorgen. De positieve eigenschappen van de twee tegenovergestelde seizoenen vullen elkaar op die manier uitstekend aan en overschotten worden toch volledig benut.

Hoog comfort
Betonson klimaatvloeren met leidingencircuits bieden vloerverwarming en tegelijkertijd  plafondverwarming. Een lagere ruimtetemperatuur bij dit type verwarming voelt al heel behaaglijk aan. Om die reden staat het systeem ook voor een laag energieverbruik.  In de zomer worden de ruimtes gekoeld via hetzelfde leidingensysteem in het plafond .
Bij paallengtes vanaf 10 meter wordt een rij eensgezinswoningen in de basislast voor ruimtewarmte en warm water voorzien. Bij een vrijstaande woning, waar over meer palen wordt beschikt, kan het systeem zowel in de basis- als in de pieklast voorzien.

 

Voordelen
De belangrijkste voordelen van energieopslag (via energiepalen) in de bodem:
– integratie in bestaande bouwdelen, weinig onderhoud
– gesloten, milieuvriendelijk systeem
– individueel systeem, eigen energiebron
– zeer duurzame concepten, zoals WelWonen, mogelijk vermindering van C02 uitstoot met 40%
– energiebesparing mogelijk met 45%
– verlaging EPC met 50%
– zeer hoog comfort voor zowel verwarming als koeling, zomertemperatuur niet boven 25 graden.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 4c56ff4ce4aa Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Beton Son B.V.

    Bouwen met oog voor het milieu én de eindigheid van natuurlijke grondstoffen. Ons productaanbod wordt steeds verder aangevuld met concepten die duurzame energie opleveren en de CO2 uitstoot helpen terugdringen....