, ,

GFX


GFX is een warmtewisselaar, ontwikkeld om warmte terug te winnen uit de enorme hoeveelheid energie die verloren gaat bij het wegstromen van warm (douche-)afvalwater.

Door (een deel van) de energie in het warme afvalwater terug te winnen, besparen we veel geld en energie en vermindert de CO2 uitstoot en belasten we het milieu minder met het lozen van afgekoeld afvalwater.

Bovendien hebben veel combiketels in Nederland een overcapaciteit voor de centrale verwarming met als gevolg dat het rendement niet optimaal is. Men heeft een zwaardere ketel genomen om zijn grotere capaciteit warmwatervoorziening. Door DWTW toe te passen, verhoogt de warmwatercapaciteit. Door een combiketel te kiezen met een optimaal vermogen voor de centrale verwarming en daarnaast DWTW voor meer capaciteit voor de warmwatervoorziening, bespaart men op de aanschafkosten van de combiketel, verbruikt men minder energie voor het verwarmen van het huis en heeft men toch de gewenste capaciteit voor warm water

Bij toepassing van GFX op een massage-douche systeem (ca 2 maal zoveel warmwater en energie-verbruik dan bij een normale douche) is de besparing met GFX nog veel groter. Om de kapaciteit warm water, die een massagedouche vereist, te kunnen realiseren, wordt momenteel vaak een extra voorraadvat voor warm water geinstalleerd. Met GFX kan de kapaciteit van dat voorraadvat beduidend worden verlaagd of is zelfs een voorraadvat overbodig.

Bij toepassing van electrische warmwatervoorziening, kan met GFX het energieverbruik worden vergeleken met die van een warmtepomp, maar de investering bij GFX is veel lager dan die bij een warmtepomp.

GFX is volledig gemaakt van koper en gaat net zo lang mee als de rest van de leidingen en zal zichzelf vele malen terugbetalen. De veiligheid is gegarandeerd door de dubbelwandige konstruktie waardoor leidingwater niet in kontakt kan komen met het afvalwater. GFX is self-cleaning en heeft daardoor geen onderhoud nodig..

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 42a0e188f503 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Germontis

    Deze bedrijfspagina heeft nog geen beschrijving. Click to rate this post! [Total: 0 Average: 0]...