, ,

Passiefkozijn

De leverancier van dit product is lid van Stichting PassiefBouwen.

Voor meer informatie, zie: Passiefbouwen.nl

De kozijnprofielen zijn opgebouwd uit gevingerlast gelamineerd Vilam sandwich lariks met in de kern van het profiel twee verlijmde isolatielagen purschuim en purenit. Het passiefkozijn wordt geleverd volgens de richtlijnen van Concept II, voldoet aan de eisen van weerstandsklasse II en is voorzien van een SKH kwaliteitsverklaring welke onderdeel uit maakt van ons KOMO-productcertificaat.

3-voudige beglazing
In het passiefkozijn wordt standaard drievoudige beglazing toegepast. De U-waarde van het glas kan variëren van 0,5 tot 1,1 W/m2.K. In U-waarde van het glas is het verlies van de afstandhouder niet meegenomen deze wordt in de berekening van het kozijn meegenomen. Hierdoor is het belangrijk welke afstandhouder je kiest. Op dit moment zijn er verschillende afstandhouders op de markt bijvoorbeeld aluminium, rvs, kunststof. De beglazing wordt geleverd met een KOMO-productcertificaat en voorzien van 10 jaar garantie.

Warmtestroom
De warmtestroom van het passiefkozijn met een draaikiepraam geeft aan dat er geen koudebruggen meer in het profiel zitten. In de warmtestroom is het temperatuur verloop van buiten -10 naar binnen 20 graden Celsius zichtbaar. De temperatuur op het binnen oppervlak van zowel het glas als het kozijn is 17,3 C. Van een standaard houtenkozijn is dit op het glas en kozijn 14 C. Het passiefkozijn heeft een Uframe waarde van 0,98 W/m2.K. Een standaard houtenkozijn heeft Uframe waarde van 1,9 W/m2.K. Hierin is duidelijk zichtbaar dat een passiefkozijn een positieve bijdrage levert aan de energiebesparing van woningen.

Het Passiefkozijn® is in 3 varianten verkrijgbaar waarbij de U-waarde van de kozijnen verschillend is. Hierdoor is het mogelijk om voor elk gewenst energetisch niveau een zo optimaal mogelijk energiekozijn te kiezen.

 

Kenmerken:

– Inbraakwerendheid klasse 2

– Luchtdichtheid klasse 3

– Qv10 = 0,15 / N50 = 0,6

– Dubbele dichting

– Voordeur opstap 20 mm

– KOMO certificaat

– 10 jaar verzekerde SGT garantie

– 6 jaar luchtdichtheidsgarantie

– Leverbaar met PEFC certificaat

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Artikelnummer: 115f89503138 Categorieën: , ,

    Persoonlijke gegevens


    PrijsTechnische SpecificatiesToepassingsgebiedLevertijdAnders, hieronder invullen


    Stuur mij informatie toe van andere aanbieders.

    Timmerfabriek Overbeek BV

    Timmerfabriek Overbeek heeft een lange geschiedenis. In 1919 begonnen Johan Overbeek en Theo ter Huurne met de productie van houten kozijnen. Na acht jaar samenwerking, besloot men zelfstandig verder te...