Hét voorbeeld van duurzame woningbouw: ’t Gijmink te Goor

Woningcorporatie Viverion en Dura Vermeer Bouw Hengelo BV ontwikkelen en realiseren zeer duurzame passiefhuizen in Goor. Het deelproject binnen de nieuwe wijk ’t Gijmink te Goor is gezamenlijk uitgewerkt met Viverion, dat hoog inzet op duurzaamheid. Er worden 57 woningen gerealiseerd waarvan 8 woningen passief worden gerealiseerd. Dura Vermeer Bouw Hengelo en woningcorporatie Viverion hebben gezamenlijk met de uitwerkende partners: BDC architecten, Schreuders Bouwtechniek en Adviesbureau Nieman de groene handschoen opgepakt. De woningen binnen het plan zijn gebaseerd op het uitgekiende PCS-woningbouwconcept van Dura Vermeer.

Duurzame woningbouw binnen handbereik.

Dura Vermeer neemt met de PCS Hybride haar verantwoordelijkheid als het gaat om het klimaat. Hiermee komt écht duurzame woningbouw binnen handbereik. Daarnaast ziet Dura Vermeer het als een uitdaging om, net als in de auto-industrie, op zoek te gaan naar betaalbare en consumentvriendelijke duurzame oplossingen. Want wonen in een Hybride woning betekent niet alleen een laag energieverbruik maar ook extra comfort. PCS Hybride realiseert duurzame woningbouw op basis van verbeteringen in installatietechniek of het gebruik van passiefhuis technologie of een combinatie daarvan.

Passiefhuistechnologie in combinatie met installatietechniek.

PCS Hybride is gebaseerd op Dura Vermeer haar eigen PCS-woningbouwconcept, dat garant staat voor snellere, meer flexibele en goedkopere woningbouw ten opzichte van traditionele bouwmethoden. Met PCS Hybride gaat Dura Vermeer een stap verder dan de geldende norm, en wordt er zo duurzaam gebouwd als ú dat wilt. Enerzijds wordt er gebruik gemaakt van energiebesparende maatregelen (passiefhuistechnologie met o.a. materiaalkeuze, isolatie, plaatsing en luchtdicht bouwen). Anderzijds staat duurzaam energiegebruik centraal (gebruik van o.a. Warmte Koude Opslag, vraaggestuurde ventilatie, warmtepomp). Door de combinatie van energiebesparing en duurzaam energiegebruik kan met PCS Hybride een CO2-reductie van circa 40% worden behaald en een EPC-waarde van 0,4.

Vrijheid, duurzaamheid en variatie.

Met het door Dura Vermeer zelf ontwikkelde en beproefde Pre Choice System (PCS) woningbouwconcept kunnen we allerlei soorten woningen bouwen vanuit één basislijn. Daarbij bieden we volop flexibiliteit voor architectonische vrijheid, duurzaamheid en variatie. De woningmarkt kent immers grote uitdagingen. Kopers stellen terecht hoge eisen aan kwaliteit en flexibiliteit. Bouwkosten en bouwtijd komen tijdens nieuwbouwprojecten snel in de knel. Hiermee wordt de uitdaging steeds groter om snel te reageren op de vraag naar betaalbare woningbouw die voldoet aan alle eisen. Hét antwoord komt van Dura Vermeer.

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u terecht:
www.viverion.nl
www.duravermeerbouwhengelo.nl
www.pcs-duravermeer.nl

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]